Vi söker Ekonomichef

Vi växer som bolag och har lite för mycket att göra. Lyxigt och kul! Men just därför behöver vi förstärkning till ledningsteamet med en hungrig och energifylld ekonomichef som vill hjälpa till på Svensk e-identitets fortsatta resa. Vill du arbeta verksamhetsnära med stor möjlighet att påverka med dina kloka idéer och analyser i ett entreprenöriellt bolag som växer så det knakar? Du som är en affärsorienterad sifferentusiast med god kommunikativ förmåga – vi har rollen för dig! 

 

Din nya roll  

I rollen som Ekonomichef ansvarar du för bolagets ekonomifunktion. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Du kommer att arbeta brett och operativt med redovisning, budgetering, uppföljning och analys med ett speciellt fokus på att fortsätta utveckla, professionalisera och strukturera ekonomifunktionen.

 

Mer konkret kommer du bland annat arbeta med:

  • Månadsstängning och månadsrapportering, både internt och till koncernen

  • Uppföljning, kontroll och analys av den löpande verksamheten samt lönsamhetsanalyser

  • Driva budget- och forecastarbete samt operationalisera dessa tillsammans med organisationen

  • Initiera och proaktivt driva projekt avseende förbättring av rutiner, system och processer

  • Agera bollplank till VD och ledningsgrupp

Du blir ansvarig för kontakten med vår redovisningsbyrå samt övergripande ansvarig för revision och årsredovisning. I tjänsten ingår i dagsläget även personalansvar för en medarbetare. Du har en streckad linje till CFO för Visma Custom Solutions-divisionen, som Svensk e-identitet är en del av.

 

Placeringen är på vårt fina och centralt belägna kontor i Uppsala men naturligtvis med möjlighet till ett flexibelt arbetsliv.

 

Vem är du?

Vi söker dig som vill ha helhetsansvar för en ekonomifunktion och som trivs bäst när du får variera mellan att arbeta operativt med redovisning, hantera övergripande redovisningsfrågor och driva frågor kopplade till affärsuppföljning. Du är van att arbeta affärsnära och har goda kunskaper i redovisning och rapportering. Du är nyfiken, prestigelös och hjälpsam och drivs av att utveckla och hitta förbättringsåtgärder i det dagliga arbetet.

 

Vidare har du erfarenhet av rollen som Ekonomichef och har relevant utbildning på högskolenivå. Erfarenhet av implementation av ekonomisystem samt att ha arbetat i börsnoterat företag är meriterande. Du har ett kommunikativt ledarskap, är lyhörd och tydlig i din kommunikation samtidigt som du är affärsmässig och förtroendeingivande och kan jobba med olika funktioner internt och externt. Du har förmågan att ta beslut, är självgående och strukturerad.

 

Med fördel har du ett genuint IT-intresse och erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt, främst genom systemförbättringar och implementationer. Extra glada blir vi om du tidigare jobbat i en produktorganisation.

 

Ansök nu! 

Är detta rollen för dig? Skicka då CV och personligt brev senast 21 januari där du berättar varför du ser dig själv hos oss på Svensk e-identitet. Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar vår nästa stjärna innan sista ansökningsdag så vänta inte med att ansöka. Vi ser fram emot att höra av dig! Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta vår VD Mikael på mikael.westoo@visma.com eller CFO Johan på johan.redbark@visma.com.

 

Vilka är vi på Svensk e-identitet? 

Vi ser till att du är du! Svensk e-identitet AB är ett expansivt bolag med kontor i Uppsala och Göteborg. Vi är idag nästan 50 personer som jobbar med inloggningslösningar för alla typer av kunder, branscher och system i kommuner, landsting och privata företag i hela Sverige. Vi erbjuder också som landets största aktör heltäckande ombudstjänster för HSA och SITHS. Sedan 2017 är vi en del av Visma-koncernen men är vårt eget bolag och ett tight och härligt gäng som levererar produkter och tjänster i världsklass!

 

Fler nyheter