SveID 2FA-appen

Den säkra 2FA-appen när ni delar telefon i tjänsten

SveID 2FA-appen är en smart inloggningsmetod från Svensk e-identitet. 2FAappen möjliggör mobil och säker tvåfaktorsinloggning för användare i både privat och offentlig sektor som delar enhet/device; det vill säga när användaren inte har tillgång till en egen telefon i tjänsten.

2FA-appen spar tid och blir billigare för kommuner

Inloggning via SveID 2FA är ett särskilt kostnadseffektivt alternativ för kommuner som använder SITHS som autentiseringsmetod även för icke-legitimerad personal. Dessutom krävs nästan ingen administration för att hantera metoden.

Hur fungerar 2FA-appen?

2FA-applikationen fungerar lika bra på nativa appar som på webbläsare då den har stöd för närfältskommunikation; NFC-stöd (närfältskommuikation eller Near Field Communication). Det betyder att användaren kan logga in mycket enkelt genom att blippa en nyckel med ett chip mot telefonen. Android och Iphone 7 och uppåt stöds.

Hur går det till att implementera tjänsten?

Efter beställning och nedladdning av SveID 2FA-appen integrerar Svensk e-identitet systemet mot systemleverantören. I nästa steg kopplas en säkerhetsnyckel till 2FA-appen via vår tjänst Zero Adminstration. Idag finns stöd för Feitiannyckel av modell K9, men vi bygger gärna vid önskemål in stöd för flera tvåfaktorsmetoder.

Vi har tagit fram ett färdigt smart paket som lösningen på mobil 2FA-inloggning med säkerhetsnyckel vid delade devicer.