Skip to main content

Implementera Telias e-legitimation via oss

Telia e-legitimation

Telia erbjuder en säker och trygg tjänst av elektronisk identitet genom smartkortbaserade certifikat. Implementera Telias e-legitimation för att säkerställa att er organisation kan erbjuda era användare alla befintliga e-legitimationer på den svenska marknaden.

Svensk e-identitet gör implementationen e-legitimation från Telia mycket enkel och smidig för er som organisation. Det enda ni behöver göra är att installera ett API och sedan säkerställer vi att certifikatet som används är korrekt och att det inte är revokerat. Vi kollar även att pinkoden är korrekt med hjälp av programvaran som används. Det går också att välja att få information från Statens personadressregister – SPAR – som tillägg.

Hur fungerar Telias e-legitimation?

Telia e-legitimation kan passa en organisation som vill använda ett befintligt certifikat för att identifiera användarna när de loggar in i en IT-miljö på ett eget fysiskt kort eller exempelvis SITHS-kort. Genom den information som finns lagrat på certifikaten i kombination med en personlig pinkod skapas en säker tvåfaktorsautentisering via e-legitimation från Telia.

Vad är e-legitimation?

En e-legitimation (som också kallas e-leg, e-id eller eID) från exempelvis Telia är en elektronisk id-handling som en användare kan använda för att legitimera sig på ett säkert sätt på nätet.