Om oss

Främsta och tryggaste leverantör av inloggningstjänster

Svensk e-identitet är marknadens främsta och tryggaste leverantör av tjänster för inloggning, autentisering och signering samt ombudstjänster för HSA och SITHS.

I takt med att samhället digitaliseras allt mer blir behovet av flexibla och anpassade tekniska inloggningsmetoder allt större, liksom möjligheterna att med hjälp av teknik underlätta för verksamheter att kunna lägga sina resurser för det som de är till för – som patienter, kunder, brukare, elever – i stället för teknik.

Högsta kreditvärdighet

Svensk e-identitet är en trygg och solid partner att göra affärer med.
Läs mer om vad det innebär här

Vår vision

Vi skapar förutsättningar för att alla ska kunna välja en eller flera valfria elektroniska identiteter och enkelt kunna använda dem genom hela livet i alla sammanhang.

Vår affärsidé

Svensk e-identitet hjälper alla typer av organisationer att enkelt och säkert logga in användare till alla typer av system.

Hur det kom sig

Uppsalaföretaget Svensk e-identitet grundades år 2009 av Jörgen Hellgren, Patrik Sandberg och Mikael Westöö som hade en gemensam dröm: att förvandla avancerad teknik till lättanvända tjänster. De upplevde att behovet av flexibla och paketerade lösningar för autentisering inte alls fanns som de själva skulle önska. De bestämde sig då för att genom kombinationen av sin kärlek till teknik och erfarenhet av behov fylla igen luckan.

Företag och produktportfölj växer stadigt

Snart ett decennium senare har företaget utvecklat en tung produktportfölj med ett fyrtiotal tjänster som stödjer fem miljoner inloggningar varje månad – samt ett stort antal vårdgivare som låter oss avlasta deras HSA och SITHS-hantering och Sambianslutning. Därmed hjälper vi ett stort antal kommuner, vårdgivare, företag, systemleverantörer, myndigheter, lärosäten och många andra att kunna effektivisera sina verksamheter, följa allt mer skärpta lagkrav och underlätta för sina användare. Och det tänker vi fortsätta göra.

Idag och i morgon

Vi är idag närmare 40 systemutvecklare och kundansvariga, där medarbetarstyrkan ständigt fylls på med nya krafter – nu snabbare än någonsin. Sedan oktober 2017 ägs bolaget till hälften av Visma, med de tre grundarna och deras stora kompetens kvar i bolaget, med Jörgen som vd, Mikael som teknisk chef och Patrik som ekonomichef. Vi sitter i två kontor på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala. Vi har även ett kontor i Göteborg.

Det trygga valet

Att vända sig till oss är ett klokt och tryggt val. Vi är experter på att vägleda kunden rätt och snabbt leverera den lösning som just den kunden behöver – och ofta mer därtill. Och dessutom till låg kostnad eftersom vi inte alltid behöver uppfinna hjulet igen. Numera har vi dessutom en stor och stabil aktör i ryggen som borgar än mer för kvalitet i vår delägare Visma.

Som vår vd Jörgen brukar säga, naturligtvis med glimten i ögat: ”Det är synd om verksamheter med e-tjänster som inte har hittat oss än, för de har inte fått en tillräckligt enkel, snabb och anpassad lösning som passar deras behov.”

Varför ska du anlita oss?

Vi har en heltäckande och teknikoberoende tjänsteportfölj som resulterar i att du får en anpassad lösning som matchar just dig och dina behov.

Vi förvandlar och paketerar avancerad teknik till lättanvända tjänster. Vi är lättillgängliga och svarar snabbt på dina frågor.

Våra tjänster är byggda i moduler. Det innebär att du kombinerar din egen önskvärda lösning, och betalar ett fast pris för det du behöver.