Om Svensk e-identitet

Vi som ser till att du är du

Svensk e-identitet är marknadens främsta och tryggaste leverantör av tjänster för inloggning, autentisering och signering samt ombudstjänster för HSA och SITHS.

I takt med att samhället digitaliseras allt mer blir behovet av flexibla och anpassade tekniska inloggningsmetoder allt större, liksom möjligheterna att med hjälp av teknik underlätta för verksamheter att kunna lägga sina resurser för det som de är till för – som patienter, kunder, brukare, elever – i stället för teknik.

En helhetsleverantör med en bred produktportfölj

I drygt ett decennium har företaget utvecklat en tung produktportfölj med ett fyrtiotal tjänster som stödjer fem miljoner inloggningar varje månad – samt ett stort antal vårdgivare som låter oss avlasta deras HSA och SITHS-hantering och Sambianslutning. Därmed hjälper vi ett stort antal kommuner, vårdgivare, företag, systemleverantörer, myndigheter, lärosäten och många andra att kunna effektivisera sina verksamheter, följa allt mer skärpta lagkrav och underlätta för sina användare. Och det tänker vi fortsätta göra länge än.

Navet mellan människa och teknik

Hur vi ser till att du är du

Som navet mellan människa och teknik erbjuder vi flera integrationsmetoder för att användare ska kunna logga in med önskad inloggningsmetod till ett eller flera system. Vårt eget enkla och unika API; GrandID API utgör oftast utgångspunkten för att erhålla enkla och lättanvända inloggningslösningar.

Hur det kom sig

Uppsalaföretaget Svensk e-identitet grundades år 2009 av Jörgen Hellgren, Patrik Sandberg och Mikael Westöö som hade en gemensam vision: att förvandla avancerad teknik till lättanvända tjänster. De upplevde att behovet av flexibla och paketerade lösningar för autentisering inte fanns och bestämde sig då för fylla igen luckan och därmed göra digitaliseringen enklare för organisationer och därmed även för användare och samhälle.

Vi är idag drygt 50 anställda, där medarbetarstyrkan ständigt fylls på med nya krafter – nu snabbare än någonsin. Vi sitter på Vaksalagatan i centrala Uppsala. Vi har även ett kontor i Göteborg. Svensk e-identitet ägs av den stora och trygga Visma-koncernen.

Varför ska du anlita oss?

Tryggt

  •  
    Vi har en heltäckande och teknikoberoende tjänsteportfölj som resulterar i att du får en anpassad lösning som matchar just din organisation och era behov.

Enkelt

  •  
    Vi förvandlar och paketerar avancerad teknik till lättanvända tjänster. Vi är navet i mellan människa och teknik.

Kostnadseffektivt

  •  
    Våra tjänster är byggda i moduler. Det innebär att du kombinerar din egen lösning, och betalar en startavgift och löpande månadsavgift för det du behöver.

Ett företag i Visma

Svensk e-identitet är ett helägt Vismabolag sedan januari 2021, vilket borgar för extra trygghet och stabilitet. Vismas vision är att vara ledande i automatiseringen av affärsprocesser där Svensk e-identitet är en given part och experterna när det kommer till inloggningslösningar.

Läs mer om Visma här

Högsta kreditvärdighet

Svensk e-identitet har högsta kreditvärdighet och är därmed en trygg och solid partner att göra affärer med.

Läs mer om vad det innebär här

Vår affärsidé och Vision

Svensk e-identitet hjälper alla typer av organisationer att enkelt och säkert logga in användare till alla typer av system. Vi är navet emellan människa och teknik, kort och gott: Vi ser till att du är du.

Våra tjänster är en central del i att det moderna samhället fungerar och gör det digitala livet enklare.

 

Våra kontor

I hjärtat av Uppsala – några steg ifrån Stora torget – finns vårt centralt belägna kontor

Postadress Uppsalakontoret
Svensk e-identitet AB
Vaksalagatan 6
753 20 Uppsala

Strax utanför Göteborg i anrika Jonsereds fabrikslokaler finns vårt andra kontor

Postadress Göteborgskontoret
Svensk e-identitet AB
William Gibsons Väg 1
433 76 Jonsered