Skip to main content

Auth, sign och ombudstjänst

Våra tjänster

Svensk e-identitet är experter på att förvandla autentisering och annan avancerad inloggningsteknik till något enkelt. Vi underlättar också för många vårdgivare som ombud för all administration kring HSA och SITHS.

Ombud för HSA och SITHS

Som Sveriges främsta Ombud för HSA och SITHS hjälper vi vårdgivare med registreringar i HSA-katalogen samt utfärdar SITHS-kort. I vår fullservicetjänst ingår allt där vi garanterar enkelhet och låga kostnader. Vi erbjuder aktivering av SITHS-kort i hela landet via våra nära hundra kortaktiveringskontor, bland annat i samarbete med Apoteket.

 Läs mer här

E-legitimation

Anslut era e-tjänster, system, appar och användare enkelt och säkert. Vi är återförsäljare för samtliga av DIGG godkända svenska e-legitimationer, som Freja eID, Svenska Pass och BankID. Vi kan också erbjuda anslutning med flera nordiska e-legitimationer.


 Läs mer här

Integrationsmetoder

När användare och organisationer behöver kopplas ihop med system behövs en integrationsmetod (integration protocol), exempelvis Saml 2.0, ADFS, OAuth eller ett API, exempelvis vårt eget GrandID API, ofta för att uppnå Single Sign On (SSO). Läs mer här

Tvåfaktorsinloggning

Cybersäkra er och användarnas data med tvåfaktorsautentisering - 2FA. Då sker en extra idkontroll med tillägg av en tilläggsfaktor i form av extra information, som säkerhetsdosa, säkerhetsnyckel eller SMS-kod. Svensk e-identitet erbjuder stöd för många olika varianter. Läs mer här

Federationer

Federerad inloggning är användbar när användarna behöver ha åtkomst till flera olika system med samma användaruppgifter. Vi ansluter användare och system till de flesta federationer, exempelvis inom skolan där elever, lärare, vårdnadshavare, leverantörer av läromedel och utvecklare behöver ha effektiv åtkomst till samma system, tjänster och information.

 Läs mer här

Attribut och användardata

När en användare loggar in eller registrerar sina uppgifter kan samma information eller attribut komma till nytta på flera sätt i flera system. Svensk e-identitet har stor vana att hantera attributöverföring, hämtning och integration, exempelvis för att underlätta för användaren som slipper fylla i uppgifter om och om igen.


 Läs mer här

E-signering

Svensk e-identitet erbjuder paketerade och lättimplementerade alternativ för elektronisk signering som uppfyller alla behov av digitala underskrifter av överenskommelser, avtal, offerter, e-postmeddelanden – allt från enklare signaturer till kvalificerad e-signering med BankID och Freja eID Läs mer här

Systemintegrationer

Svensk e-identitet är experter på integrerade system. Vi integrerar er organisation mot de flesta system, konton och sociala medier. Detta oavsett vilka integrationsmetoder som behövs för att få dem att kommunicera med samma “språk” hos er och hos systemleverantören.
 Läs mer här

Tjänstelegitimation

Låt medarbetarna logga in på jobbet utan att använda sin privata e-legitimation. Som komplement till e-legitimationen Freja eID finns den enda av DIGG godkända tjänstelegitimationen Organisations eID. Svensk e-identitet hjälper er med OrgID i nära samarbete med Freja hela vägen med de tekniska delarna vad gäller integration och system för provisionering av användare.

 Läs mer här

Var jobbar du?

För att underlätta presenterar vi här specifika tjänster som särskilt brukar passa olika sektorer;
Vård & omsorg, kommun & offentlig verksamhet, systemleverantörer (SP) & utvecklare samt privata företag & övriga organisationer.

Testa hur det ser ut att logga in i vår demomiljö

Testa gärna hur våra tjänster kan se ut här. Observera att detta endast är en demosida där vissa av tjänsterna kräver koppling till en app, certifikat eller annan tjänst för att fungera.

Beställ eller berätta vad du är intresserad av

Om du vet vad du är ute efter kan du fylla i vårt formulär här direkt, så återkommer vi till dig inom kort.