Säkerhetsnyckel

Säkerhetsnyckel smart när många delar enheter

En säkerhetsnyckel är en hård liten bricka som används för säker inloggning. En smidig lösning när fler delar på samma enhet. Vi rekommenderar oftast Fetian K9 som det mest kostnadseffektiva alternativet men kan även guida er genom alternativ som exempelvis Yubikey.

Säkerhetsnyckel – så använder du den

Vid inloggning via en Android-enhet lägger användaren bara brickan mot baksidan av telefonen och skriver därefter i sitt användarnamn och lösenord. Vi erbjuder också en tjänst där en egen sexsiffrig PIN-kod används istället, vilket förenklar processen ytterligare eftersom det då bara är bricka och en PIN-kod som behövs för säker inloggning.

Användare som använder en säkerhetsnyckel via våra tjänster kan använda sin nyckel både för säker inloggning via dator och mobil enhet. Nyckeln fungerar på alla enheter med NFC-stöd (Near Field Communication eller närfältskommunikation) vilket exempelvis är alla Androidtelefoner och IPhones från modell 7 och uppåt.

Säkerhetsnyckel

Passar särskilt bra i hemtjänsten

Vår säkerhetsnyckel kan användas i många situationer, men där flera i personalen delar på samma Androidenheter passar den extra bra. Det kan till exempel gälla icke legitimerad personal inom hemtjänsten 

Precis som med alla våra andra metoder för säker inloggning sköter användaren själv kopplingen av sin säkerhetsnyckel till det bakomliggande AD- eller G Suite-kontot.

Vi har tagit fram ett smidigt 2FA-paket för verksamheter som behöver mobil och säker inloggning när personalen delar telefoner och surfplattor.
Läs mer om 2FA-paketet här.