Skip to main content

Smart när många delar enheter

Säkerhetsnyckeln

En säkerhetsnyckel är en hård liten bricka som används för säker inloggning. En smidig lösning när fler delar på samma enhet.
Vi rekommenderar oftast Fetian K9 som det mest kostnadseffektiva alternativet men kan även guida er genom alternativ som exempelvis Yubikey.

Hur används säkerhetsnyckeln?

Vid inloggning via en mobil-enhet lägger användaren bara brickan eller nyckeln mot baksidan av telefonen och skriver därefter i sitt användarnamn och lösenord. Vi erbjuder också en tjänst där en egen sexsiffrig PIN-kod används istället, vilket förenklar processen ytterligare eftersom det då bara är bricka och en PIN-kod som behövs för säker inloggning.

Användare av vår säkerhetsnyckel kan via våra tjänster använda sin nyckel både för säker inloggning via datorns USB-port eller via sin mobila enhet om den har stöd för NFC eller NDEF. De flesta Android-mobiler har redan stödet och på iPhones från och med modell 7 och uppåt.

Passar särskilt bra i hemtjänsten

Vår säkerhetsnyckel kan användas i många situationer, men där flera i personalen delar på samma Mobila enheter passar den extra bra. Det kan till exempel gälla icke legitimerad personal inom hemtjänsten.

Precis som med alla våra andra metoder för säker inloggning sköter användaren själv kopplingen av sin säkerhetsnyckel mot sitt AD-konto.
Vi har tagit fram ett smidigt 2FA-paket för verksamheter som
behöver mobil och säker inloggning när personalen delar telefoner och surfplattor.

Läs mer om 2FA-paketet

Läs mer om 2FA-appen