Skip to main content

Freja Organisations eID

Låt användaren logga in utan sitt privata e-leg

Till e-legitimationen Freja eID kan ni komplettera med Organisations eID. Vilket gör det möjligt för användaren att logga in säkert i sin yrkesroll utan att behöva använda sin privata e-legitimation. Svensk e-identitet hjälper er hela vägen med integration och med system för provisionering av användare.

 • Separerar privat e-leg från rollbaserat tjänsteleg
 • Godkänd av DIGG på LoA3 för tjänstelegitimering
 • Fungerar på delade enheter/pooltelefoner

Dina utmaningar

 •  
  Medarbetare vill inte använda sitt privata e-leg
 •  
  Tung administration kring behörigheter
 •  
  Problematik med delade enheter

Hur vi löser det

 •  
  Freja OrgID tjänstelegitimation
 •  
  Med ett enkelt admingränssnitt
 •  
  Digital e-legitimation som fungerar på delade enheter

Fördelar med Freja OrgID i tjänsten

I Freja eID kan ett Organisations eID (OrgID) kompletteras till den personliga e-legitimationen. Då kopplas ett specifikt attribut som är baserat på användarens roll i en organisation till e-legitimationen vilket gör att det kan användas som tjänstelegitimation. För användaren blir det mycket smidigt att kunna använda samma e-legitimation både privat och exempelvis i tjänsten – men ändå helt separerat från det personliga.

 

Identiteter utfärdade av Freja eID

Organisations eID bygger på de identiteter som utfärdas av Freja eID. Organisationen väljer själv om den vill att användarna ska vara identifierade med verifierad ID-handling (Extended) eller om de ska ha en godkänd LOA3-identitet (Plus). Med detta som grund utfärdar organisationen ett eget ID i Freja, med organisationens egna attribut och med egen livscykelhantering.

Många uppskattar Freja OrgID för att det kräver minimal administration, både on- och offboardingen är väldigt enkel och livscykelhanteringen sker i princip automatiskt.

Ett smart paket för enkel integration

För att kunna använda autentisering och signering med Freja OrgID i tjänsten behöver den integreras och knytas samman med organisation, system och användare. Allt behöver sedan löpande kunna administreras på ett enkelt sätt. Med Svensk e-identitet som partner får er organisation hjälp hela vägen med integration av Freja och även med system för provisionering av användare. Vi tillhandahåller ett paket som gör processen enkel.

Välkommen att kontakta oss för en demo eller för en teknikgenomgång.

Vi löser helheten!

Läs mer i vår broschyr

Låt medarbetarna logga in på jobbet utan att använda sin privata e-legitimation

Freja OrgID e-broschyr 202105

Frågor och svar

Vad kan Freja användas till?

Freja kan användas för identifiering online som exempelvis för att logga in till e-tjänster eller för fysisk identifiering som med vilket fysiskt ID-kort som helst.

Hur kan man använda Freja?

Det kan användas som tjänstelegitimation, medlems-ID, kund-ID och andra situationer där ni vill koppla ett specifikt attribut till era användare. Detta gör det möjligt att identifiera en användare utan att exponera persondata i transaktionen samt få möjlighet att själv hantera livscykeln för era användare och de attribut som är kopplade till dem.

 • Fungerar till interna system såväl som till molntjänster som Office 365
 • Fastpris för obegränsad användning
 • Framtidssäkrad enligt DIGG:s planer kring ”eID för medarbetare”
 • Stöd för mobilfri identifiering, exempelvis för skolelever i klassrum

Vilka kan använda Freja?

Medborgare i alla EU/EES-länder samt Ukraina och Storbritannien. Flera länder på Balkan men även länder som USA, Brasilien, Japan och Malaysia.
Utökningen fortsätter och Frejas ambition är på sikt att täcka alla de länder som har ett tillräckligt säkert pass eller ID-kort för att möta Frejas säkerhetskrav.

Vad innebär tillitsnivå LoA3?

Hur styrker användaren sin identitet?

Användaren måste använda ett giltigt pass med biometri och NFC-chip för att styrka sin identitet. En OCR-skanning av passet görs med Freja-appen så att åtkomst till NFC-chippet öppnas. Informationen från NFC-chippet hämtas till Frejas databas.

Kan Freja användas på delade enheter / pooltelefoner?

Ja, med Freja OrgID finns det möjlighet att ha e-tjänstelegitimation på delade mobila enheter och pooltelefoner.

Kom igång med Freja Organisations eID

Kontakta oss för mer information om hur ni kommer igång!