SMS engångslösenord

Väl beprövad 2FA-lösning

Har din organisation många mobilanvändare spridda geografiskt? Då kan marknadens första lösning för tvåfaktorsautentisering vara den enklaste metoden för säker inloggning för er. 

Händer som håller i mobiltelefoner

Hur fungerar det?

När en användare ska logga in skickas en engångskod via SMS ut till mobiltelefonen. Meddelandet är ett så kallat Flash SMS vilket betyder att det inte lagras i telefonen för att vara extra säkert. 

Vad hjälper Svensk e-identitet till med?

Vi hjälper er organisation att implementera så att SMS engångslösenord kan fungera som inloggningsmetod hos er. Har ni en egen SMS-Gateway kan den användas, om inte går det bra att använda vår. För att koppla aktuella telefonnummer används er katalogtjänst Active Directory (AD). I de fall en AD inte finns kan vår tjänst Zero Administration användas för att koppla telefonnumren i stället.

Flera alternativa 2FA-lösningar

Metoden är enkel eftersom användaren kan använda sin egen telefon. Det kan dock finnas alternativa lösningar, exempelvis säkerhetsnyckel eller säkerhetsdosa.

Kontakta oss så hjälper vi er att hitta den bästa lösningen för er organisation.

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom kort!

(Obs! Ej beställningar av SITHS-kort och kortläsare.)

  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett giltigt namn. Endast bokstäver är tillåtna.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i en giltig e-postadress.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett giltigt företagsnamn. Namnet får endast innehålla bokstäver, siffror, bindestreck, snedstreck samt punkt- och kommatecken.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett giltigt telefonnummer. Minimum 6 siffror.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett meddelande. Minimum 10 tecken.
  • Genom att kryssa i rutan nedan samtycker du till att Svensk e-identitet behandlar dina personuppgifter så som beskrivet i integritetspolicyn.