Skip to main content

ShareWithCare

Hack the Crises blev startskottet för ShareWithCare — och vår möjlighet att vara med att bidra

Många burkar ger en bra slant

Panta mera till förmån för
Röda korset

Många pantburkar små bildar en liten å… och kan dessutom ge en gåva som räddar liv och ger hopp.

Vi får erkänna att det dricks en hel del läsk och mineralvatten på våra kontor. I april 2024 pantade Uppsala-kontoret och kunde i och med det skänka 5000kr till Röda korsets secondhand.

En minimal insats för oss men som kan göra mycket för de utsatta och behövande.

Tillsammans hjälps vi åt!

- God Jul till dem som behöver det som mest -

Vi vill sprida julfrid

Julen är en tid för värme, omtanke, gemenskap och reflektion.

I dessa tider tycker vi att det är extra viktigt att tänka på dem som är särskilt utsatta. Personer som inte har möjlighet att ge – och därmed kanske inte heller får.

Detta år har vi haft möjligheten att stötta Uppsala Stadsmission i deras fina arbete för människor som lever i ensamhet, utanförskap och utsatthet. Vi har överlämnat 50 stycken presentkort till deras julklappsbutik som vi hoppas ska sprida lite julfrid till dem som söker stöd.

Uppsala Stadsmission skriver på sin hemsida: Vi räcker ut en hand till dem som behöver det. Vi bjuder in människor som lever i ensamhet och utanförskap till julfirande med julbord och julklappar. Vi erbjuder mat, gemenskap och värme, möjlighet till dusch och varma kläder.

Saker som många av oss ser som självklarheter – men så är det inte för alla. Tillsammans kan vi hjälpas åt att sprida hopp, värme och omtanke.

Logotyp

- Friends företagsvän, vi tar ställning för civilkurage och empati -

Agera mot mobbning och kränkningar

Just nu uppmärksammas ämnet kring mobbning och diskriminering i skolan och på nätet lite extra. Ett ämne som dock alltid är högaktuellt.

För oss på Svensk e-identitet är det självklart att ta ställning mot all typ av mobbning och diskriminering. Det gäller på och utanför arbetsplatsen. Det gäller i och utanför skolan. Det gäller på och utanför planen. Ja, överallt!

Vi känner oss väldigt stolta över att nu kunna titulera oss Friends företagsvän.

Mobbning förstör människor i grunden, sår som i värsta fall kanske aldrig läker. Alla kan inte älska alla och alla kan inte göra allt, men alla kan göra någonting och vi kan ALLTID visa respekt för varandra och våra olikheter. Olika är bra och tar världen framåt.

Friends utvecklar, tillämpar och sprider kunskap om mobbning, kränkningar och diskriminering såväl nationellt som internationellt.

Deras vision lyder: vi vill skapa ett samhälle utan mobbning. Där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest och går hemifrån med en klump i magen. Där självkänslan övervinner självhatet. Barnen behöver vårt stöd, och vi behöver ditt. Tillsammans kan vi stoppa mobbning!

Vi vill tillsammans med Friends bidra till ett mer inkluderande, empatiskt och respektfullt samhälle. Läs mer om Friends fantastiska arbete.

Glöm inte bort att du är du även på nätet.

Du kan också göra skillnad – ge en gåva för barnens trygghet
Tillsammans kan vi stoppa mobbning!

Ombudsgänget nattvandrar

Nattvandring i Uppsala

Den 19 april 2023 gjorde ombudsgänget en insats tillsammans med Nattvandring.nu Uppsala City på våra gator och torg. En kul aktivitet för gruppen men även en aktivitet som kändes bra i hjärtat. Vi träffade och pratade med många ungdomar, som främst var nyfikna på att veta vilka de rödklädda personerna var. Vi alla kände att vi gjorde en insats för Uppsalas ungdomar och att vi gärna gör det igen.

Nattvandring.nu Uppsala City presentation:
Att nattvandra är att bry sig. Ungdomar som vistas ute på helgkvällar och nätter behöver vuxna omkring sig. Vi skapar förtroende och trygghet.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vi stödjer Giving People

Vi är glada att kunna meddela att Svensk e-identitet återigen stödjer Giving People, en organisation som arbetar för att ge akut hjälp och viktiga förnödenheter till ekonomiskt utsatta barnfamiljer.

”Som företag vill vi verkligen göra en meningsfull skillnad i världen och våra företagsvärderingar bygger på att stödja viktiga ändamål. Vi anser att det är vår plikt att bidra till gemenskapen och göra en god gärning för behövande.” säger Lenita Jansson-Herlitz, Sälj- och marknadschef.

Giving People gör ett fantastiskt jobb för att hjälpa människor i behov, och vi är stolta över att kunna bidra till deras insatser. Genom vårt stöd hoppas vi att kunna förbättra situationen för de som har det svårt, särskilt nu under julen då det ofta kan kännas extra tufft. Samtidigt vill vi också uppmuntra andra att stödja deras viktiga arbete. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad i världen och bidra till en bättre framtid för alla.

71 000 kronor till syskonstödjare via Barncancerfonden!

Under oktober skänkte Svensk e-identitet ett öre per tick, det vill säga ett öre för varje inloggning som gjordes med BankID i våra inloggningstjänster. Vi landade i hela 7 164 948 inloggningar vilket ger Barncancerfonden 71 000 kronor.

Med det får vi vara med och stötta familjer när ett barn drabbas av cancer, exempelvis genom att finansiera en syskonstödjare i en månad. Du kan läsa mer om det här.

Vi är otroligt stolta och tacksamma att vi fick möjlighet att hjälpa till.

Ett stort tack till Tempus som är ett system för resursplanering och schemaläggning inom förskolor som var med och skänkte oktobers hela tickkostnad till Barncancerfonden.

Hack the Crises blev startskottet för ShareWithCare — och vår möjlighet att vara med att bidra 

Hösten 2020 deltog Svensk e-identitet  under en helg i Hack the Crisis; regeringens och DIGGs med fleras hackaton. Syftet var att hitta lösningar för att underlätta den digitala kampen att rädda liv under Coronakrisen. Under en hektisk helg tog vi fram en helt färdig digital tjänst där privatpersoner och företag kunde skänka måltider till hårt slitande sjukvårdspersonal – ShareWithCare. Många privatpersoner ville hjälpa till genom att skänka måltider till vårdpersonalen. Samtidigt signalerade flera vårdinrättningar att de är tacksamma för hjälpen – men att administrationen tar tid från vården.

Underlättar givmildhet på ett säkert sätt

Med vår tjänst fick man nu en digital plattform som underlättade givmildheten gjorde hanteringen säker då identifieringen för privatpersoner sker med BankID medan uttaget av gåvan säkras genom identifiering med tjänstelegitimationen SITHS. Administrationen av gåvorna minskade då personalen själva hanterade dem och gynnade samtidigt restauranger med som till följd av pandemin drabbades hårt ekonomiskt.

Vi har sedan dess också stöttat och bidragit till Barncancerfonden genom att under en månad skänka ett öre per tick, det vill säga ett öre för varje inloggning som under perioden görs med BankID i våra inloggningstjänster.

Nu gör vi det igen men denna gång till förmån för människor i Ukraina som flyr för sina liv. Ett öre kanske inte låter så mycket, men med 10 miljoner inloggningar varje månad blir det en rejäl slant. Var med och bidra du också, eller påverka oss att skänka ännu mer.

Varje gåva gör skillnad för barn och familjer som befinner sig i en livsfarlig situation