Säkerhetsnyckel

Säkerhetsnyckel - YubiKey och Feitian

En säkerhetsnyckel är en hård liten bricka som används för säker inloggning. En smidig lösning när fler delar på samma enhet. Välj mellan YubiKey och Feitian.

Vid inloggning via en Androidenhet lägger användaren bara brickan mot baksidan av telefonen och skriver därefter i sitt användarnamn och lösenord. Vi erbjuder också en tjänst där en egen sexsiffrig PIN-kod används istället, vilket förenklar processen ytterligare eftersom det då bara är bricka och en PIN-kod som behövs för säker inloggning.

Användare som använder en säkerhetsnyckel via våra tjänster kan använda sin nyckel både för säker inloggning via dator och mobil enhet. Detta gäller dock endast Android-enheter, då Apple har spärrat iOS-enheter från att använda den överföringsmetod som metoden kräver (NFC).

Passar särskilt bra i hemtjänsten

Vår lösning kan användas i många situationer, men där flera i personalen delar på samma Androidenheter passar den extra bra. Det kan till exempel gälla icke legitimerad personal inom hemtjänsten.
Precis som med alla våra andra metoder för säker inloggning sköter användaren själv kopplingen av sin säkerhetsnyckel till det bakomliggande AD- eller G Suitekontot.

YubiKey eller Feitian?

På marknaden finns två varianter av säkerhetsnyckel att välja mellan; YubiKey eller Feitian. Valet är en smaksak men Feitian håller ett betydligt lägre pris.

Både stödet för säkerhetsnyckel och själva nycklarna/brickorna kan beställas direkt av oss.