Svensk e-identitet success story

Jonathan Trolin

“En arbetsplats som gör riktig samhällsnytta, vilket är något som jag känner mig riktigt stolt över”

På vår utvecklingsavdelning hittar ni motorcykelåkande och hundälskande Jonathan Trolin, 29 år, som bor en liten bit utanför Uppsala. Genom hans intresse för problemlösning och logiska problem tillsammans med fördelen att kunna nörda ner sig i nästan vad som helst, har gjort Jonathan till en grym resurs hos oss på Svensk e-identitet. Inte nog med hans programmerarskills, visste du att Jonathan har ett personbästa på 18 sekunder för att lösa Rubiks kub?

Hur hamnade du på Svensk e-identitet?

I mitt tidigare arbete spenderade jag fyra år med att pendla 20 mil om dagen, vilket jag tillslut tröttnade på och kände att jag behövde ta nästa steg yrkesmässigt. Lämpligt nog hittade jag en platsannons där Svensk e-identitet sökte efter en PHP-utvecklare med några års erfarenhet och med ett intresse för backend och säkerhet. “Det är ju mig de vill ha!” tänkte jag och skickade iväg en ansökan, och tack och lov så vill de det.

Och vad har du arbetat med under din tid här?

Här på Svensk e-identitet har jag fått utveckla mina färdigheter och arbetat med en stor del av våra tjänster, funktioner och applikationer. Jag skulle nog säga att jag har en passion för att strukturera kod, bryta ut saker och generalisera den. Och extra glad blir jag när jag får möjligheten att skriva kod som är mer inriktad på backend. Sedan årsskiftet har jag även fått äran att bli teamleader för vår grupp på sex personer .

Vad innebär din nya roll som teamleader?

I min nya roll som teamleader har jag ett övergripande ansvar för att arbetsgruppen levererar det vi ska under den nuvarande sprinten. Utöver det dagliga arbetet med att programmera leder jag även regelbundna möten i teamet samt sköter kommunikationen med andra nyckelpersoner.

Om du skulle rekommendera Svensk e-identitet som arbetsplats vad skulle du lyfta fram då?

Att det är en arbetsplats som gör riktig samhällsnytta, vilket är något som jag känner mig riktigt stolt över. Vi utmanas dagligen och får hela tiden utvecklas och lära oss nya saker.

Detta tillsammans med att få arbeta i ett grymt team, som dagligen får göra det som vi gör bäst, gör att det känns riktigt kul att gå till jobbet. Ett stort plus är även arbetet under våra Research & Development (R&D) dagar. En dag där vi får utveckla det som vi tycker är kul, oavsett jobbrelaterat eller inte.