Skip to main content

Nu får 7 kommuner i Kalmar län Freja eID+

Frejaikalmar-650x420

Samverkansgruppen CESAM H anlitar Svensk e-identitet för att lägga till e-legitimationen Freja eID+ som elektronisk identifieringsmetod för åtkomst till tjänster hos sju kommuner i Region Kalmar län.

Användarna kommer därmed att kunna logga in med Freja eID+ på respektive kommuns webbplats under ”Mina Sidor”. Där kan man bland annat få hjälp med ansökningar, föra dialog med tjänstemän eller få status för pågående ärenden.

William Blomquist, kundansvarig på Svensk e-identitet kommenterar:

– Vi är glada över att få hjälpa så många invånare och anställda i Kalmar län att enklare kunna komma åt sina system. Sen är det bra att Freja eID+ får en större spridning då den godkända men relativt nya e-legitimationen är ett utmärkt alternativ för att se till att ”du är du” både i arbetet och privat.

Om CESAM H

CESAM H är en samverkansgrupp med uppdrag att skapa smidiga digitala lösningar för invånare i sju av Kalmar läns kommuner; Kalmar, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås, Nybro, och Högsby kommun. Tingsryd kommer inom kort att bli den sjunde kommunen i gruppen.

Om Freja eID+

E-legitimationen Freja eID är en enkel, användarvänlig och säker e-legitimation för alla från IT-säkerhetsföretaget Verisec.

Läs mer om Freja eID+ här

Fler nyheter