Skip to main content
Freja OrgID blev lösningen för Sotenäs, Munkedal & Lysekil - Bilden visar Freja OrgID

Bild: Freja OrgID – SML-IT hittade lösningen hos Svensk e-identitet & Freja organisations eID

Sotenäs, Munkedal och Lysekil kommuner (SML-IT), valde Svensk e-identitet och Freja Organisations eID för att lösa behovet av tvåfaktorsautentisering till verksamhetssystemet och mobilappen Combine Mobile. 

En rekommendation från Uddevalla kommun i kombination med tidigare goda erfarenheter av Svensk e-identitet ledde till att projektledare Emil Sjöberg, på kommunernas gemensamma IT-avdelning, tog kontakt med en förfrågan. Och självklart både ville och kunde vi hjälpa till med provisioneringen, det vill säga den tekniska administrationen, för att SML-IT smidigt skulle kunna komma igång med Freja Organisations eID som inloggningsmetod. 

– Vi anlitar Svensk e-identitet sedan tidigare för signering med BankID och inloggning mot Artvise. Samarbetet har alltid fungerat väldigt bra, berättar Emil Sjöberg. Vi får alltid snabb respons och bra support som hjälpt oss komma i mål på kort tid. Maria Ahlstedt på supporten som hjälpt oss med den tekniska biten och William Blomqvist som är vår kundansvarige hos er har hjälpt oss otroligt mycket och gjort ett riktigt bra jobb. 

Bild: Emil Sjöberg

William Blomquist bekräftar att samarbetet har fungerat mycket bra:
– Det är ju jätteroligt att få kunder via rekommendationer. Det har varit ett väldigt bra och roligt samarbete tillsammans med Emil och SML-IT för att ta fram den här helhetslösningen.

Om SML-IT
SML-IT är en gemensam IT-avdelningen för Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun, med Lysekil som värdkommun. För de samverkande kommunernas räkning ska de:

  • Tillhandahålla ändamålsenlig IT-drift, support och stöd
  • Upprätthållande av servicenivåer och kvalitet för tillhandahållna tjänster
  • Utveckling av Lysekils, Munkedals och Sotenäs IT-miljö
  • Efterlevnad av regler, riktlinjer och styrande verksamhetsbehov

Bild: Logga SML-IT

Fler nyheter