Skip to main content

Oral Care samarbetar med
Svensk e-identitet för tryggare identifiering och digital hantering

 

Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Företaget, som grundades 1989, erbjuder allmän- och hemtandvård. Sedan 1995 har de varit ledande i utvecklingen av hemtandvård. Det har resulterat i att de idag är den största aktören inom området och med sina cirka 400 anställda är de verksamma i hela landet. 2010 började landstinget sin resa mot digitalisering och behövde då ställa om från pappersform till digitala verktyg, det påverkade kliniker runt om i landet och det var även då samarbetet mellan Oral Care och Svensk e-identitet startade.

Ansvarsroller och administration

I den dagliga verksamheten är en trygg, enkel men framförallt säker inloggningsmetod ett måste för vårdgivare. Att förvalta uppgifter i HSA-katalogen, hantera SITHS-kort och HSA-ID:n innebär mycket ansvar och administration. Inera, som är kommunerna och regionernas digitaliseringsbolag ställer krav på att varje organisation ska kunna hantera olika ansvarsroller i den administrativa hanteringen, kontinuerligt utbilda personal och förhålla sig till SITHS tillitsramverk, detta kräver både tid och resurser.

Smidig hantering och dokumentation att luta sig emot

Oral Cares verksamhet växer i rask takt och det är då lätt att tappa den administrativa pucken. För att effektivisera och underlätta processen anlitade Oral Care Svensk e-identitet som sitt direktanslutna och trygga ombud. Lena berättar att hon känner ett lugn kring hantering av SITHS-korten, det finns rutiner, bra hjälp och stöttning.

Under åren de har varit kund upplever de att mycket har hänt där välutvecklade rutiner, processer samt framtagande av nytt informationsmaterial ständigt sker. Som kund har du även tillgång till en kundportal, där registreras, hanteras och supporteras ärenden och det blir enkelt för dig som kund att följa dina ärenden. Svensk e-identitets resa har hjälpt Oral Care med att se över deras egna interna rutiner och använder sig dagligen av informationsmaterial och lathundar som medföljer tjänsten, allt för att underlätta administrationen i vardagen.

Vad skulle ni säga till någon som går i tankarna med att införskaffa samma tjänst som er?

“Jag kan varmt rekommendera Svensk e-identitet. Vi är fantastiskt nöjda med tjänsten. Det är leverans- och driftsäkert, man får alltid hjälp samt så finns ni alltid där som back up, skulle definitivt rekommendera någon som går i tankarna att skaffa tjänsten via Svensk e-identitet för den tekniska lösningen”, säger Lena Schiffer, Integreringsansvarig på Oral Care.

Fler nyheter