Skip to main content

Högsby kommun väljer Freja eID för tjänstelegitimering

Högsby kommun logotyp

Genom oss på Svensk e-identitet har ett nytt avtal tecknats med Högsby kommun, som valt att använda Freja eID som e-tjänstelegitimation för sina medarbetare.

Under 2020 lanserade Freja eID Organisations eID, som är en tjänst där du som användare kan skilja mellan din privata e-legitimation och en rollbaserad identitet. Freja eID är den enda e-legitimationen som är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation för både privat bruk och för användning i tjänsten.

– Organisations eID är en framgång på flera plan, dels för att tjänsten löser många viktiga problem för ett ständigt ökande antal kunder, dels för att produkten innebär en fast prenumerationsintäkt för oss säger Johan Henrikson, vd Freja eID Group i ett pressmeddelande från Freja eID.

William Blomquist, försäljningsansvarig på Svensk e-identitet ser fram emot ett fortsatt arbete med Freja eID till hösten.

– Vi ser att Freja eID Organisations eID är en av framtidens lösningar för att identifiera sig i tjänsten, både som ensam tjänst och som i kombination med vårt övriga tjänsteutbud. Just nu har vi dialoger med ett antal kommuner och vi ser även att förfrågningar kring tjänsten fortsätter att öka.