Skip to main content

Integritetspolicy

Hur samlar vi in personuppgifter?

Svensk e-identitet inhämtar personuppgifter direkt från kund och ibland från andra personer med relevant anknytning, exempelvis chefer eller kollegor. Om kunden erhåller produkter och tjänster från en underleverantör eller partner till oss kan överföring av relevanta personuppgifter också ske.

 

Vi använder kakor/cookies samt spårningsverktyg som Google Analytics när du använder Svensk e-identitets webbplats samt i våra inloggningslösningar. Vi använder också e-postadresser som tidigare använts i kontakter med oss för att kommunicera samt hanterar filer i Dropbox och Google Drive. I vissa fall kan vi även komma att  samla information från andra källor, som samarbetspartners, adresslistor från tredje part, eller manuell insamling av kontaktuppgifter från webbplatser.

Vi använder ett CRM-system för att lagra avtal, ekonomiuppgifter och ordrar. Där lagrar vi även våra supportärenden.

Vi använder en kundportal för att lagra avtal, roller och behörigheter. Vi lagrar även våra supportärenden i detta system.

Vilka digitala verktyg använder vi för att samla personuppgifter automatiskt?

Svensk e-identitet använder olika digitala spårningsverktyg för att samla information om besökares användning av vår webbplats och när de interagerar med oss.

Kakor/cookies är små textfiler som innehåller information om webbläsare med mera. De skickas till användarens dator från webbplatsen. När någon besöker vår webbplats får denne i de flesta webbläsare möjlighet att acceptera kakor. Besökaren kan närsomhelst själv ändra dessa inställningar i sin webbläsare.

Pixeltaggar kan komma att användas på webbplatsen eller i e-post. Pixeltaggar är en oftast osynlig digital bild som används för att samla information om besök på webbsidor. Syftet kan vara att få information om hur många som klickar på en annons eller responderar på en kampanj.

Vi använder e-postprogrammet Mailchimp för större e-postutskick. Både för information om tjänster och produkter till kunder och intressenter, samt driftinformation. Programmet ger möjlighet att placera en pixeltag i e-posten för uppföljning av statistik. Enskilda personer identifieras och spåras aldrig.

Google Analytics tillhandahåller kakor för information om aktivitet på webbplatsen, exempelvis antal sidvisningar, webbläsare, använd tid, ingångs- och utgångssidor med mera. Enskilda personer identifieras och spåras aldrig. Däremot kan webbplatsen löpande förbättras för användarna och integriteten skyddas med hjälp av verktyget.

Google AdWords tillhandahåller en kod för att kunna utvärdera vilka annonser och sidor som leder till besök till en viss webbsida eller till ett kontaktformulär. Det ger oss möjlighet att kunna anpassa annonser till relevant innehåll som eftersöks på Google och på så sätt använda vår sökbudget på ett effektivt sätt. Enskilda personer identifieras och spåras aldrig.

Google Adwords Remarketing används inte av Svensk e-identitet idag, men kan komma att ske i framtiden. Med verktyget placeras kakor på datorn för att sedan kunna visa en annons från oss som besökaren skulle kunna vara intresserad av baserat på tidigare sökningar på vår hemsida. Enskilda personer identifieras och spåras aldrig.

Du kan blockera information som genereras från Googles kakor genom verktyg som Google tillhandahåller. http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vi kan inte garantera våra tjänsters funktionalitet, exempelvis E-medborgarkonto, vid blockering av kakor.