Skip to main content

Pressmeddelande 2024-04-02

Svensk e-identitet AB förstärker sin position genom att gå samman med Egreement AB

Svensk e-identitet AB meddelar idag att de går samman med Egreement AB, vilket stärker deras position som helhetsleverantör av inloggning, autentisering och e-signering.

Svensk e-identitet är specialiserade på lösningar för inloggning, autentisering och e-signering till alla former av webbplatser, organisationer och applikationsleverantörer. Samgåendet med Egreement, en innovativ aktör inom avtalsprocesser, förenar de två företagen nu sina krafter. Deras gemensamma vision är att förenkla och förbättra digitala lösningar och processer för användare över hela landet. Denna sammanslagning kommer att ytterligare stärka konkurrenskraften inom autentisering och e-signering.

– Vi är mycket glada över att välkomna Egreement till Svensk e-identitet. Det stärker inte bara vår produktportfölj utan också vår kompetensbas. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda ännu mer mångsidiga och skräddarsydda lösningar till våra kunder, säger Mikael Olsson, vd på Svensk e-identitet. 

Vad händer härnäst?
Under det kommande året kommer integrationen av Egreement in i Svensk e-identitets verksamhet att ske gradvis, sammanslagningen planeras vara genomfört 2025. Detta kommer att innebära en smidig övergång för både anställda och kunder, samtidigt som det möjliggör för företagen att dra nytta av gemensamma synergier och skapa en ännu starkare närvaro på marknaden.

– För oss på Egreement är detta en spännande möjlighet att förena våra styrkor med Svensk e-identitet och erbjuda våra kunder ett utökat erbjudande som vi ser att marknaden efterfrågar. Vi ser fram emot sammanslagningen, säger Patrick Wilkinson, COO på Egreement.

Om Svensk e-identitet AB
Svensk e-identitet är specialiserade på lösningar för inloggning, autentisering och signering till alla former av webbplatser, organisationer och applikationsleverantörer. Fokus ligger på god användbarhet och enkelt införande. Dessutom är Svensk e-identitet landets största HSA- och SITHS-ombud med kommuner, myndigheter och privata vård- och omsorgsgivare som kunder. Företaget grundades 2009 och blev en del av Visma-familjen 2018. Svensk e-identitet har idag 51 medarbetare och kontor i Uppsala, Göteborg och Söderhamn. För mer information, läs mer här.

Om Egreement AB
Egreement är en innovativ aktör inom avtalsprocesser och en pionjär inom branschen. Företagets affärsidé är att erbjuda smarta lösningar som effektiviserar avtalsprocessen för företag och organisationer, med fokus på att ta hänsyn till framtida behov för att säkerställa långsiktig relevans. Med erfarenhet och förståelse för kundens utmaningar strävar Egreement alltid efter att leverera högkvalitativa lösningar. För mer information, läs mer här

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Olsson, vd på Svensk e-identitet
E-post: mikael.olsson@e-identitet.se