Vårens viktigaste - och roligaste - digitala konferens 11 mars

Tack för att ni loggade in i framtiden tillsammans med oss

Den 11 mars slog vi på stort och bjöd in kunder, branschkollegor och andra nyfikna till en storslagen  kostnadsfri digital eftermiddagskonferens där vi lyfte allvar och seriositet i viktiga ämnen och kryddade med lite glitter och glädje. Nu finns alla presentationer samlade här och en möjlighet att se dem igen.

Stort tack till alla som var med och gjorde vårt event, Logga in i framtiden till en lyckad eftermiddag!

Digitalisering, säker åtkomst, AI, identifiering i tjänsten - live från Uppsala Konsert & Kongress

Lyssna, inspireras och delta!

Om du berörs av digitalisering, IT-säkerhet, identifiering och säker åtkomst i privat såväl som offentlig verksamhet bör du inte missa vårens både viktiga och roliga event 11 mars, klockan 13-17. Då sänder vi live från Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala där vi tillsammans får chansen att inspireras, reflektera, roas, framtidsspana och utbildas i webbinarier, föreläsningar och debatt. William Blomquist håller i trådarna tillsammans med sin nya sidekick Babsan som kanske ställer frågorna som du egentligen kanske skulle vilja fråga …

Se och hör Babsan själv berätta om hur hon ser på dagen här!

Delta i hela eller valda delar

Du är förstås hjärtligt välkommen att delta i hela konferensen, eller så kan du senare välja vilka ämnen som inspirerar dig lite extra och delta enbart i dessa. De som håller ett öga på hela eventet kan vinna ett fint pris. Information om tider för de olika programpunkterna kommer när det närmar sig mer.

Överraskning på posten

Eftersom vi inte kan bjuda på kaffe och kaka på plats i ståtliga Uppsala Konsert & Kongress vilket vi förstås mest av allt önskat oss, kommer de första som anmäler sig få en – om än liten – överraskning skickad till sig. (Så långt lagret räcker.) Det kommer också att ges chans till att tävla om en iPhone 12.

Lite ur programmet

  • Framtiden är redan här! Stefan Fölster föreläser
   • Säker åtkomst - vad krävs av vårdgivare och deras systemleverantörer och vad händer framåt?
    • Identifiering i tjänsten - vilka alternativ finns och vad säger reglerna och hur löser andra frågan?
     • Hur ser framtiden ut för Freja eID och andra e-legitimationer?
      • Babsan ställer frågorna du vill ställa men kanske inte vågar ...
       • ... och mycket mer - programmet uppdateras löpande

13:00 Välkomna

13:05 AI och annan framtidsteknik, Stefan Fölster

13:55
Glöm användarnamn och lösenord med BankID, Linnea Nilsson och vår kund     Dennis Lundberg från Cervera
Identifiering i tjänsten, Anna Winter och vår kund Sara Bern från Strikersoft
Behörigheter inom vården, Madeleine Holmlind och Tomas Algotsson

14:30 Paus – Babsan underhåller

14:45 Freja eID och framtiden, Johan Henriksson, VD på Freja eID

15:20
Nyckeln! När fler behöver dela tjänstetelefoner, William Blomquist
E-signering, Fredrik Karlsson och Erling Sjöström från Visma
Säker åtkomst – vad gäller? Jörgen Hellgren

15:55 Skydda er mot cyberhoten, Martin Öberg, Director of Security Operations, Visma

16:30 Paneldiskussion om framtidens identifiering

17:00 Vinnaren från dagens tävling presenteras och tack för i dag!

Stefan Fölster föreläser

13:10
Framtiden är redan här

Vi står mitt i en pågående omstrukturering av samhället där smarta maskiner, robotar och digitala lösningar successivt övertar fler och fler samhällsfunktioner. Det kan handla om allt från självstyrande dammsugare och obetjänade butikskassor till digitala klassrum och serviceprogrammerade robotar för att inte tala om efterlängtade medicinska landvinningar.

Vart utvecklingen kommer föra oss kan vi bara ana. Eller så kan vi fråga Stefan Fölster, som har bättre koll på dessa framtidsfenomen än de allra flesta! Stefan är nationalekonom, chef för Reforminstitutet med en bakgrund som adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har haft toppositioner inom både Handelns Utredningsinstitut och Svenskt Näringsliv och figurerar flitigt i media som engagerad debattör i samhällsfrågor.

 

Några av eftermiddagens programpunkter

Fler spännande programpunkter är på g så håll utkik här. Du är förstås hjärtligt välkommen att delta under hela konferensen, eller så kan du senare välja vilka ämnen som inspirerar dig lite extra och delta enbart i dessa. De som håller ett öga på hela eventet kan vinna ett fint pris. Information om tider för de olika programpunkterna kommer när det närmar sig mer.

Tjänsteeid: Postitlappar med inloggningsuppgifter nedskrivet

14:00
Identifiering i tjänsten - vilka alternativ finns?

Hur löser man som arbetsgivare enklast och säkrast elektronisk identifiering för sin personal? Och hur gör man säkrast när den behöver ske på distans och från flera olika enheter, helst utan BankID och lösenord?

Vilka alternativ finns för att komma åt jobbsystemen på distans och vad kan vi förvänta oss vad gäller framtida direktiv? Inloggningsrådgivare Anna Winter guidar er vidare tillsammans med vår tekniske inloggningsspecialist och produktägare Hjalmar Wåhlander.

 

freja hand 1500x1500

14:50
Framtidens e-legitimation

Med Freja eID har alla företag, myndigheter och organisationer samt privatpersoner tillgång till en säker och intuitiv mobil e-legitimation som uppfyller samtliga säkerhetskriterier, tekniska ramverk och regulatoriska krav för identitetshantering.

Vi välkomnar vår partner Freja eID som berättar mer om möjligheterna med e-legitimationen, hur de planerar att utveckla den och vad de tror om framtiden för både Freja eID och e-legitimationer.

 

16:00
Skydda er och andra mot cyberattackerna!

Att hantera människors och verksamheters information innebär ett stort förtroende och ansvar för att skydda den från angrepp och intrång. Samtidigt blir det allt svårare i takt med att cyberattackerna blir allt mer avancerade och sofistikerade. Det finns dock flera saker man kan göra för att maximera skyddet och därmed undvika stora negativa konsekvenser för den egna verksamheten, enskilda individer och samhället i stort.

Martin Öberg är säkerhetsexpert och Director of Security Operations på Visma. Han tar i sin föreläsning upp hur verksamheter kan skydda sig från attacker, angrepp, utpressning och skadliga programvaror så effektivt som möjligt. Han tar också upp några konkreta exempel på intrång och resonerar om både nutidens och framtidens hotbild.

Tider: Annonseras närmare eventet

16:35
Hur loggar vi in i framtiden? Paneldiskussion om framtidens identifiering

Vilka slutsatser drar expertisen och dagens föreläsare? Vilka krav kommer att ställas på offentliga och privata aktörer när det gäller inloggning i framtiden? Vilka tekniker och standarder kommer vi att få ställa om till? Hur påverkas individer och samhälle? Dagens föreläsare diskuterar och drar slutsatser.

Medverkar:
Martin Öberg, säkerhetsexpert Visma
Stefan Fölster, Reforminstitutets chef och samhällsdebattör
Johan Henriksson, vd Freja eID Group
Mikael Westöö, vd Svensk e-identitet
Moderator: Jörgen Hellgren, Svensk e-identitet

 

svensk eid

15:25
Nyckeln! När fler behöver dela tjänstetelefoner

Hur kan exempelvis hemtjänst, skolor och handel logga in säkert, mobilt och kostnadseffektivt utan att skaffa tjänstemobiler till alla?

Inloggningsrådgivare William Blomquist håller sitt uppskattade webbinarium som under hela 2020 besöktes, efterfrågades och uppskattades av många, särskilt inom vård och omsorg. Nu finns nytt tillfälle att ta del av passet som dessutom uppdaterats med framtidsperspektiv.

 

Linnea Nilsson

14:00
Glöm användarnamn och lösenord

Hur kan företag och organisationer implementera BankID snabbt och enkelt?
Kunder och användare förväntar sig idag att kunna logga in på ett säkert och lättillgängligt vis. Genom att integrera BankID i system och appar förenklar ni inloggningsprocessen för era användare samtidigt som ni säkerställer identiteten på den inloggade.

Inloggningsproffsen Linnea Nilsson utbildar, ger råd och framtidsspanar.

 

Från kulspetspennan - till datorn ... till?

15:25

Visma om digital signering

Vismas signeringsexperter och våra nära samarbetspartners Fredrik Karlsson och Erling Sjöström pratar om tidsresan och framtiden för signering. Slutar den med digitala underskrifter? Vilka regler och krav gäller? Är det lika säkert? Vilka är det bästa och mest framtidssäkra lösningarna?

Föreläsarna har arbetat med digital signering sedan början av 2000 talet vilket har gett dem stora erfarenheter kring fördelar och utmaningar med tekniken som de nu har nytta av mer än någonsin – och gärna delar med sig av.

 

svensk e identitet

15:25
Många turer kring säker åtkomst i vården - vad gäller?

Det har varit många turer runt säker åtkomst. Från början var Sambi ett absolut krav, sedan kom Ineras lösning som ett alternativ. Efter det tog eHälsomyndigheten fram ett eget regelverk som kallades Operatör och aktör för att få en sammanhållen kravställning för både Inera och Sambi. Nu är den lösningen redan skrotad och vi ser ytterligare en annan kravställning som är på väg. Passet ger svar på vilka krav som i praktiken kommer att ställas på er som vårdgivare och systemleverantörer vid anslutning till NLL via säker åtkomst samt vilka lösningar som finns att tillgå.

Vår egen ”guru” på området säker åtkomst – Jörgen Hellgren – reflekterar över nuläget och framtidsspanar.

 

Sara Bern Strikersoft

14:00
Så löste Strikersoft inlogging till vårdtjänsten SwipeCare

”Hur mår du idag?” Svaren på den frågan i ett vårdmöte – var det än sker – kommer med ett stort ansvar. Symptomen ska tolkas och dokumenteras snabbt, konsekvent, strukturerat och med minimal varians i patientjournalen. Samtidigt ska patienten vara delaktig, ges tillräckligt med tid och känna sig sedd.

Mitt i allt detta ska informationen skyddas noggrant enligt alla regler och endast behörig personal ha tillgång till den, dessutom ska åtkomst ske på ett så smidigt och tidspbesparande sätt som möjligt. Hör Sara Bern från Strikersoft som berättar om hur de löste det på ett framgångsrikt sätt för deras vårdtjänst SwipeCare.

 

cerrvera_event 900x700

14:00
Cervera, ett lösningsorienterat företag i framkant

Sveriges största aktör för kvalitetsprodukter till köket, bordet och hemmet har implementerat BankID från Svensk e-identitet som inloggningslösning till sina medlemsidor.

Dennis Lundberg från Cervera gästar oss och berättar hur BankID har gett 90 procent lägre tryck hos kundservice kring inloggningfrågor och förenklat säljprocessen betydligt.

 

Madeleine intervju

14:00
Hur tar man sig egentligen genom den djungel av regelverk som styr behörigheter inom vården?

Man anlitar Svensk E-identitet som Ombud. Madeleine Holmlind, en av våra handläggare, kommer guida er genom passet tillsammans med vår katalogansvarig Tomas Algotsson. Det kommer exempelvis diskuteras vanliga problem som våra kunder ställs inför samt vilka förmåner i form av erfarenhet och kunskap som vi kan erbjuda.

Hantera HSA-katalogen själva eller använda ID-ombud? Vår kund, Lindesbergs kommun gästar och berättar mer.

Våra konferenspartners