Skip to main content
apoteket logga vitplatta

Tillsammans med Apoteket kan vi nu erbjuda vården enkel och snabb utlämning av SITHS-kort på flera platser i landet.

Svensk e-identitet är den självklara och i särklass största aktören som godkänt HSA- och SITHS-ombud för vårdgivare i Sverige. Som ID-ombud med många års erfarenhet servar vi närmare tusen vårdgivare i svensk hälso- och sjukvård så att deras tid och energi kan läggas på patienter och brukare, istället för på administration och resor. Genom ett unikt samarbete i ett pilotprojekt tillsammans med Apoteket kan vi nu tillsammans med dem bidra till att göra vården med sina flexibla anställningar och arbetsorter än mer snabbrörlig.

Kortkontor för utlämning av SITHS-kort finns nu i hela landet

2020 blev SITHS godkänd av DIGG för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation vilket givetvis välkomnades av Svensk e-identitet. Allt som kan höja säkerheten för åtkomst till känsliga uppgifter är förstås jättepositivt, men det förde samtidigt med sig att Telia e-legitimation utlämnade via postombud inte längre kunde tillåtas som bärare av SITHS-certifikat. Snart kläcktes idén om att använda annan part för utlämning av korten. Detta ledde till ett unikt samarbete med Apoteket som nu agerar kortutlämningskontor på flera platser i landet. Där sker utlämningen enligt alla nya rutiner som krävs för att uppfylla rådande säkerhetskrav.

Trygghet och långsiktighet med Apoteket

Apoteket strävar ständigt efter att på ett hållbart och serviceinriktat sätt möta kundernas skilda behov av läkemedel och hälsorelaterade produkter. De fortsätter ständigt att utveckla och bredda sortimentet, skapa nya lösningar nära vården, förbättra apoteken och därmed stärka kundupplevelsen.

– Vi är väldigt stolta och glada över samarbetet som vi har byggt upp tillsammans med Apoteket och det har underlättat väldigt mycket för våra kunder på framförallt mer avlägsna orter, säger Kim Sjölund, dispatcher på Svensk e-identitet.

– Eftersom det är enkelt att komma in till oss på apoteken och vi finns på många platser ser vi en fin möjlighet att hjälpa vården här. Samtidigt knyter vi nya kontakter och har en möjlighet att utveckla samarbeten på flera sätt, säger Fredrik Berglund Apotekets regionchef i Norra Norrland.

Unikt samarbete tillsammans med Apoteket