Skip to main content

Senaste nytt från Freja

Stöd för 167 länder

Freja har utökat till att stödja världens samtliga pass som går att kryptografiskt verifiera med NFC-chip. Ett flertal större myndigheter, företag och kommuner använder redan Freja för utländska användare och kan därmed hantera dessa användare lika effektivt som de med svenska personnummer.

25% av alla kommuner har Freja OrgID

Freja fortsätter växa med sin e-tjänstelegitimation inom kommunsektorn, inte minst inom utbildningsförvaltning (DNP) och socialförvaltning.

Ny design på Frejas e-tjänstekort

Journalistförbundet har ersatt det fysiska presskortet med ett digitalt presskort i Freja OrgID, Svenska Advokatsamfundet har gjort samma sak med Advokatlegitimationen och ett flertal kommuner använder också det digitala tjänstekortet. I våras släppte Freja en ny standard för de digitala tjänstekorten vilket gör dem lika enkla att validera i fysisk miljö som Frejas ID-kort för privatpersoner.

LoA2 för utländska användare

För samtliga av de 167 nationaliteter som Freja täcker kan en DIGG-godkänd e-legitimation på LoA2 utfärdas, utan krav på svenskt personnummer eller samordningsnummer.

LoA3 för utländska användare

Utländska medborgare från EU/EES med styrkt samordningsnummer kan nu få Freja eID+ på LoA3 med sitt hemlandspass. En del utländska medborgare har även svenskt personnummer, dessa kan få Freja eID+ efter att ha skaffat Skatteverkets ID-kort.

Läs mer om Freja OrgID
Läs mer om Freja eID+

Vill du veta mer om Freja?
Kontakta oss!

Fler nyheter