Symbol för VårdID-appen

VårdID-appen

Mobilappen som säkerställer komplett tvåfaktorsinloggning med SITHS-kort på mobilen

VårdID-appen är vår egenutvecklade mobilapplikation som säkerställer komplett tvåfaktorsautentisering för vårdverksamheter som använder SITHS-kort för att logga in mobilt till sina vårdsystem, exempelvis Treserva. Med appen kan man på ett enkelt och säkert sätt överföra en identitet från SITHS-kortet till systemet utan appväxling.

Hur fungerar VårdID-appen?

VårdID fungerar som mobilt BankID fast med SITHS-kort. Kortet kopplas till appen så att användaren endast behöver använda den för att logga in till aktuellt vårdsystem.

I de fall legitimerad personal ska arbeta mobilt mot ”ej betrodda nationella tjänster”, exempelvis NPÖ och Pascal, kombineras appen med Mobilt SITHS.

För att använda appen kopplas ett SITHS-kort där aktuellt HCC (Health Care Certificate) finns kopplat. Det kopplas till appen av användaren själv.

Användaren loggar in genom sin PIN-kod eller Touch-ID då certifikatet kontrolleras. Inga inloggningstillbehör som skal eller kortläsare behövs. Användaren behöver heller inte växla appar under inloggningen eftersom det sker automatiskt.

Om en verksamhet har behov av att hämta fler attribut vid inloggningen än de som finns i SITHS-certifikatet kan det också läggas till.

Vad hjälper Svensk e-identitet till med?

Efter beställning och nedladdning av appen laddas certifikatet på SITHS-kortet in i appen. Svensk e-identitet lagrar identiteten i appen för att den sedan ska kunna användas när användaren loggar in med sin pinkod eller TouchID.

Vi kan även ordna integration direkt mot en systemleverantör.

Snart även för Android och Windows

Appen finns i nuläget endast för iOS, men inom kort kommer den även att fungera för Android och Windows. För att använda appen krävs 1:1, det vill säga att användaren har tillgång till en egen telefon eller surfplatta. Funktionalitet för de som delar enheter kommer också inom kort.

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom kort!

(Obs! Ej beställningar av SITHS-kort och kortläsare.)

  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett giltigt namn. Endast bokstäver är tillåtna.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i en giltig e-postadress.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett giltigt företagsnamn. Namnet får endast innehålla bokstäver, siffror, bindestreck, snedstreck samt punkt- och kommatecken.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett giltigt telefonnummer. Minimum 6 siffror.
  • Obligatoriskt fält. Vänligen fyll i ett meddelande. Minimum 10 tecken.
  • Genom att kryssa i rutan nedan samtycker du till att Svensk e-identitet behandlar dina personuppgifter så som beskrivet i integritetspolicyn.