Visste du att Svensk e-identitet är ett Uppsalaföretag?

Martin uppsalaföretaget

Uppsala är så mycket mer än bara en universitetsstad. Uppsala har rankats till landets snabbast växande arbetsmarknad där flera svenska stora företag som Klarna, Skype och Daniel Wellington har sitt ursprung. Och så även Svensk e-identitet.

För drygt 10 år sedan slog tre Uppsala-killar sina huvuden ihop. Jörgen Hellgren, Patrik Sandberg och Mikael Westöö hade en gemensam vision: att förvandla avancerad teknik till lättanvända tjänster. De upplevde att flexibla och paketerade lösningar för autentisering inte fanns på marknaden och bestämde sig då för att fylla igen luckan. De ville göra digitaliseringen enklare för organisationer och därmed även för användare och samhälle. 

Långa dagar och sena kvällar gav resultat. Idag är Svensk e-identitet ett välmående företag med drygt 40 systemutvecklare, kundansvariga mer flera som i över ett decennium har utvecklat en tung produktportfölj. I den finns ett fyrtiotal tjänster som stödjer fem miljoner inloggningar varje månad. Ett stort antal vårdgivare låter oss också avlasta deras HSA och SITHS-hantering. Därmed hjälper vi ett stort antal kommuner, vårdgivare, företag, systemleverantörer, myndigheter, lärosäten att effektivisera sina verksamheter. 

Digitala och administrativa tjänster med kunder i hela landet behöver inte bry sig om var tjänsterna produceras. Ännu mindre just nu när mer än någonsin sker på distans. Men det är ändå en stor fördel som techbolag att ha sin grund i Uppsala med god tillgång till välutbildad och kompetent arbetskraft och stor innovationskraft som inspirerar inom teknik.

Fler nyheter