Vi söker en informationssäkerhets-ansvarig

Nu söker vi en informationssäkerhetsansvarig till Visma och Svensk e-identitet. Du får en strategisk roll att driva, äga och utveckla bolagets och andra affärsenheters informationssäkerhetsarbete inom vår division. Du får stor möjlighet att påverka och sätta din prägel på rollen – samtidigt som du har nära till stort stöd inom Visma-koncernen. Kan du balansera affärsbehov och informationssäkerhet på ett effektivt sätt är detta rollen för dig!

Din nya roll som informationssäkerhetsansvarig

Konkret innebär ditt arbete att kartlägga, identifiera och skapa processer för vårt viktiga informationssäkerhetsarbete. Du säkerställer implementation och följer sedan upp och analyserar processerna löpande – bland annat när det gäller livscykelhantering av LIS, incidenter samt förbättringsarbete i verksamheterna.

Vem är du?

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av att ansvara för och driva arbete med ISO27001 eller motsvarande. Du driver självständigt LIS och har en stark egen drivkraft. För att lyckas i rollen är du duktig på att bygga relation med nyckelpersoner samtidigt som du har en stark integritet när det kommer till dina sakfrågor. En viktig del i rollen är att värdera informationssäkerhet affärsmässigt där din kreativitet och pragmatistiska förhållningssätt kommer vara värdefullt.

Mer konkret innebär det att du har: 

  • Relevant examen från högskola eller universitet eller motsvarande erfarenhet.

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom informations- och it-säkerhetsområdet.

  • God kunskap och erfarenhet om ISO/IEC 27000-serien och ledningssystem som är baserade på dessa.

Har du erfarenhet av att jobba mot eller i offentlig sektor är det meriterande.

Även om det finns stor möjlighet att arbeta på distans behöver du också även vara på plats ibland på någon av våra kontor som finns i Uppsala och i Göteborg.

Ansökan

Är du den vi letar efter? Sök redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag (2022-08-31). Har du frågor om rollen skicka e-post till affärsutvecklingschef Hjalmar Wåhlander; hjalmar.wahlander@visma.com

Ansök här

Om Svensk e-identitet

Vi ser till att du är du! Svensk e-identitet AB är ett expansivt bolag med både hög kund- och medarbetarnöjdhet. Vi är idag närmare 50 personer i Uppsala och Göteborg som jobbar med inloggningslösningar för alla typer av kunder, branscher och system i kommuner, landsting och privata företag i hela Sverige. Vi erbjuder också som landets största aktör heltäckande ombudstjänster för HSA och SITHS. Sedan 2017 är vi en del av Visma-koncernen som vårt eget bolag.

Läs mer om oss på vår hemsida: www.e-identitet.se

Jobba hos Visma och Svensk e-identitet

Hos Visma och Svensk e-identitet är din utveckling lika viktig för oss som den är för dig. Vi erbjuder möjligheter att växa genom utmanande projekt, men också möjligheter till löpande certifieringar och utbildningar. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern där du har nära till goda arbetskamrater.

Hos oss trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill arbeta i ett lönsamt och växande bolag där din insats gör skillnad. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt en balans i tillvaron där du som medarbetare får utrymme att ta eget ansvar.

Välkommen med din ansökan!

Fler nyheter