ShareWithCare - vårt bidrag under Hack the Crisis för att avlasta sjukvården

Sharewithcare 900x506

Svensk e-identitet deltog i helgen i Hack the Crisis; regeringens och  DIGGs med fleras hackaton. Syftet var att hitta lösningar för att underlätta den digitala kampen att rädda liv under Cornonakrisen. Under en hektisk helg tog vi fram en helt färdig digital tjänst där privatpersoner och företag kan skänka måltider till hårt slitande sjukvårdspersonal – ShareWithCare.

Många privatpersoner vill hjälpa till genom att skänka måltider till hårt slitande vårdpersonal. Samtidigt signalerar flera vårdinrättningar att de är tacksamma för hjälpen – men att administrationen tar tid från vården.

Underlättar givmildhet på ett säkert sätt

Med vår tjänst finns nu en digital plattform som underlättar givmildheten och gör hanteringen säker. Identifieringen för privatpersoner sker med BankID medan uttaget av gåvan säkras genom identifiering med tjänstelegitimationen SITHS. Administrationen av gåvorna minskar då personalen själva hanterar gåvorna och gynnar samtidigt restauranger med ekonomiska svårigheter.

– Vi på Svensk e-identitet vill hjälpa sjukvården att fokusera på att rädda liv. Vi kan tyvärr inte hjälpa till med att tillverka skyddsutrustning, men det gör många andra med bravur. Vi kan däremot hjälpa till att sjukvårdspersonalen får en god måltid som dessutom är helt gratis, säger Mikael Westöö, vd på Svensk e-identitet.

Bidrag till hackaton Hack The Crisis i kateogorin Save Communitys

Tjänsten är ett bidrag i en av sex kategorier där vi deltar i ”Save Communitys, Digital Solution”. Priset som delas ut till en vinnare i varje kategori består av 25 000 kronor som går till vinnande team. En eventuell vinst går oavkortat till att finansiera fler måltider i tjänsten. Svensk e-identitet kommer oavsett vinst också att skänka måltider i systemet varje vecka.

Tjänsten bygger på vår redan tillgängliga infrastruktur, bland annat inloggning med BankID och SITHS.

Fler nyheter