Öka säkerheten och hindra cyberattacken

cyberhot European Cyber Security Month

Antalet cyberattacker ökar och alla kan drabbas. Att få sin identitet kapad eller bankkontot länsat är förstås en påfrestande upplevelse. Därför vill vi uppmärksamma vikten av cybersäkerhet genom att under oktober månad delta i European Cyber Security Month (ECSM). Ett årligen återkommande event för att upplysa både organisationer och privatpersoner om vikten av cybersäkerhet och vad du själv kan göra för att skydda dig och dina användares data.

Årets upplaga av ECSM berör två teman, första hjälpen – riktlinjer om du råkar ut för en cyberattack samt cybersäkerhet hemma. Två teman som är inte kan bli mer aktuella. Ta den omfattade cyberattacken mot livsmedelskedjan Coop som ett exempel. I pandemins spår har cybersäkerhet blivit en del av vår vardag nu när vårt arbete sker mer digitalt. Under månaden får deltagarna möjlighet att ta del av hundratals konferenser, workshops och webbinarier runt om i Europa med fokus digitala hot och hur man skyddar sig.

“Påverkar oss alla”

Maria Huss-Landström, som arbetar med informationssäkerhet på Vismabolaget Svensk e-identitet berättar: “Vi väljer att uppmärksamma ECSM för att bidra till ett ökat säkerhetsmedvetande. Det är ett omfattande nätverk av datorer som underlättar våra liv, vilket påverkar oss alla. Alla vi har en viktig roll i att stärka cybersäkerheten och en del av det är att använda sig av säkra inloggningar.”

För fjärde året i rad deltar Visma för att nå målet att etablera en stark säkerhetskultur inom hela Vismaorganisationen. För att utbilda inom cybersäkerhet organiseras bland annat workshops och träffar för alla anställda att delta i.

“För inte minst organisationer är svaga lösenord fortfarande ett stort problem – ta tillfället och se över lösenord och vid behov ändra till ett starkt samt unikt lösenord och aktivera tvåstegsautentisering när det är möjligt.” säger Maria Huss-Landström.

Stoppa hackarna!

En tvåfaktorslösning är att låta användarna logga in med e-legitimation i tjänsterna, systemen och apparna. Då skyddas både deras och er egen data från de som inte ska komma åt den. För att öka säkerhetsmedvetenheten inte minst i samband med European Cyber Security Month erbjuder vi just nu lägre start- och månadsavgift för vår enkla integration av BankID. Kontakta oss på 018-481 19 00 eller info@e-identitet.se

Fler nyheter