Vi söker en informationssäkerhets-ansvarig till Visma

Nu söker vi en informationssäkerhetsansvarig till en del av Visma svenska verksamhet där du kommer få en strategisk roll att driva och utveckla vårt informationssäkerhetsarbetet. Vi har ett flertal produkter och tjänster med en handfull olika utvecklingsteam på flera orter. Du kommer få stor möjlighet att påverka och sätta din egen prägel samtidigt som det finns stort stöd inom inom Visma-koncernen. Kan du balansera affärsbehov och informationssäkerhet på ett effektivt sätt är detta rollen för dig!

Din nya roll som informationssäkerhetsansvarig

Ditt ansvar blir att, i nära samarbete med övrig ledning, driva och äga informationssäkerhetsarbetet för flera affärsenheter. Mer konkret innebär det att du jobbar med att kartlägga, identifiera och skapa processer som du sen säkerställer och slutligen följer upp och analyserar. Du tillser implementing och livscykelhantering av LIS, leder förbättringsarbete och hanterar resultatet av incidenter.

Du kommer ingå en ledningsgrupp samt i ett matristeam med informationsäkerhetsansvariga, affärsutvecklare, DPM och andra centrala ledningsfunktioner. Som en del av Visma-koncernen finns mycket stöd och ett nätverk inom en lång rad områden såsom informationssäkerhet.

Placering (post corona) är på något av våra härliga kontor i Skellefteå, Uppsala, Stockholm, Göteborg eller Kristianstad. Det viktigaste för oss att vi hittar rätt person, var du finns är sekundärt. 🙂

Vem är du?

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av att ha ansvara för och driva arbete med ISO 27001 eller motsvarande. Du driver självständigt LIS och har en stark egen drivkraft. För att lyckas i rollen är du duktig på att bygga relation med stakeholders samtidigt som du har en stark integritet för dina sakfrågor. En väldigt viktig del i denna roll är att affärsmässigt se och värdera informationssäkerhet där din kreativitet och pragmatistiska förhållningssätt kommer vara värdefullt.

Mer konkret innebär det att du har:

  • Relevant examen från högskola eller universitet eller motsvarande relevant erfarenhet.

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom informations- och it-säkerhetsområdet.

  • God kunskap och erfarenhet om ISO/IEC 27000-serien och ledningssystem som är baserade på dessa.

Har du erfarenhet av att jobba mot eller i offentlig sektor är det meriterande.

Ansökan

Är du den vi letar efter? Sök redan idag, då vi har löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om rollen kontakta Mikael Westöö på mikael.westoo@visma.com

Varför Visma?

Hos oss är din utveckling lika viktig för oss som den är för dig. Vi erbjuder möjligheter att växa genom utmanande projekt, men också möjligheter till löpande certifieringar och utbildningar inom olika områden. Visma erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern.

Hos oss trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill arbeta i ett lönsamt och växande bolag där din insats gör skillnad. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt en balans i tillvaron där du som medarbetare får utrymme att ta eget ansvar.

Fler nyheter