En arbetsplats med utrymme att experimentera

svensk e identitet

I drygt fyra år har Hjalmar Wåhlander jobbat på Svensk e-identitet, företaget som erbjuder säkra inloggningslösningar för system, webb och appar. I Svensk e-identitets framtid ser Hjalmar, som tjänsteansvarig på utvecklingsavdelningen, fram emot ett fortsatt arbete med API:er, samt en inriktning mot en mer containeriserad målmiljö – och inte minst att få välkomna nya kollegor.

Hjalmar Wåhlander

Hjalmar Wåhlander, tjänsteansvarig på utvecklingsavdelningen på Svensk e-identitet

Ett stort och viktigt fokus för Svensk e-identitets utvecklingsavdelning är att göra tjänsterna lättillgängliga för andra bolag. För att göra det så bra som möjligt letar de alltid efter nya stjärnor att ansluta till utvecklingsteamet.
– Det är viktigt för oss är att våra medarbetare trivs med det de gör, är nyfikna och tycker om att lösa problem. Många har ett så stort intresse för utvecklande att de även sitter och programmerar andra saker hemma som hobby. Sättet vi arbetar på ger utvecklare stort utrymme att på egen hand experimentera kring hur man vill angripa problemet och hitta en lösning. Samtidigt finns det alltid möjligheter att få hjälp om man kör fast. Vi är ett bra team, säger Hjalmar.

Nyfikenhet och trivsel värdesätts

Hjalmar själv började på Svensk e-identitet som utvecklare. Efter fyra år på bolaget ser han nu som tjänsteansvarig på utvecklingsavdelningen över bolagets viktiga arbete med att lösa problem, och hjälper utvecklare med deras uppgifter under en-veckas-sprintar.
– Vi har ett system som tar hand om 100 000 människors inloggningar varje dag. Det måste fungera 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Flera kommuners infrastruktur är helt beroende av att vår tjänst fungerar. Vi har ett viktigt jobb att sköta och utvecklar ständigt våra tjänster så deras verksamhet kan blomstra, säger Hjalmar Wåhlander.

En arbetsplats i expansion

Svensk e-identitet är ett snabbt växande företag där organisationen har förändrats mycket under tiden som Hjalmar har arbetat där.
– Det har gått från ett företag med ungefär 10 anställda till över 30 anställda, och det har verkligen påverkat hur vi arbetar till det bättre. När jag först började var det ibland lite röriga arbetsdagar då man som utvecklare var mer allt-i-allo. Nu är det betydligt mer strukturerat då vi jobbar med ett antal specifika uppgifter i veckan och kan fokusera på det. Det är en bra arbetsbelastning och en avslappnad stämning där vi inte tävlar mot varandra utan jobbar tillsammans mot samma mål, avslutar Hjalmar Wåhlander.

Fler nyheter